Есил Дюран към читателите на Lupa.bg: Бъдете щастливи!

Фолк звездата отправи пожеланието часове преди 50-я си рожден ден

Личности
15:15 - 05 Юли 2019
15614
Есил Дюран към читателите на Lupa.bg: Бъдете щастливи!

Есил Дюран отправи ексклузивно послание до читателите на Lupa.bg само часове преди да юбилея си. На 4 юли фолк певицата отпразнува 50-я си рожден ден, който всъщност е днес, с парти в столичен ресторант. Много приятели уважиха празника на звездата, но от колегите й присъстваха само някогашното „Барби на фолка“ Гергана, „певицата на народа“ Ивана и народната любимка Славка Калчева.

Ивана и Есил

„Пожелавам на читателите на Lupa.bg да са много щастливи! Във всяко нещо трябва да търсим красотата, дори и в трагедиите, защото минават и след това изгрява слънцето", заяви фолк звездата пред наш репортер.

Освен юбилей, Есил представи и нов видеоклип на песента „Аз те мисля, Родино”, която е на известния композитор и пианист Янко Миладинов, а текстът е на поета Павел Матев. Песента е изпята в края на 70-те години от Лили Иванова и не е издавана никога.

Тази песен връща популярната джаз и фолк изпълнителка от турски произход към драматичните години на Възродителния процес. Есил Дюран е творческият псевдоним на Исмигюл Дюран Наим. Силвия Горанова Наумова е името, което й е дадено по време на Възродителния процес.

"Тази песен е гениална, тя събуди у мен всички емоции, които бушуваха в мен точно преди 30 години. Не бяха леки времена", призна певицата.

Празникът на Дюран уважи Евгени Минчев и композиторът Янко Миладинов. 

Специален поздрав поднесоха трио Bella Voice, предвождано от Росица Павлова – Инджева. Самата Есил показа превъзходна форма, танцувайки със съпруга си Борис Павлов. На партито присъстваха още братът и племенникът на Есил.

Дюран с Росица Павлова – Инджева