Ето къде иска да почива Асен Василев

Финансовият министър подема ремонт на станцията, дава 250 бона за лепене на тапети, нови настилки и замазки по стените

Политика
17:45 - 01 Август 2023
13036
Ето къде иска да почива Асен Василев

Министърът на финансите Асен Василев започва мащабно освежаване на почивната база на ведомството в китното рилско село Говедарци, като за целта в края на миналия месец е пуснал апетитна обществена поръчка за ремонт за близо четвърт милион лева, сочи справка на Lupa.bg. 

В цената са включени разходи за строително-монтажни дейности, с доста детайлно разписани искания от страна на възложителя, включително за гладкост на замазките, нивелиране на настилките и лепене на тапетите. Срокът за изпълнение на ремонта, който фирмата ще спечели по тази обособена позиция на МФ, е 2 години. 

Министерството на финансите стопанисва учебно-квалификационна база „Гюлечица", в полите на Рила, на 7 километра от село Говедарци. 

Местността е изходен пункт за едни от най-красивите планински маршрути в Рила, до циркуса на Седемте Рилски езера и др. Любителите на пешеходния и еко туризъм могат да опознаят красивите околности на местността. През зимата привържениците на снежните спортове могат да се възползват от отличните условия на ски пистите на Говедарци, Мальовица и Боровец, отбелязват на страницата си от МФ. 

Базата е построена в началото на 60-те години на ХХ век, през 1987 г. е завършена окончателно и новата й част. През 2006 г. е реновирана, като всички стаи са модернизирани,  съвременно обзаведени, със самостоятелни санитарни възли, предлагащи всички удобства за приятен семеен отдих на планина.

Комплексът е отворен целогодишно за посетители, на които се предлагат всички необходими условия за активна почивка, уикенд или бизнес мероприятие. В почивната база се посрещат служители на МФ, както и външни посетители. 

Осем са стаите в станцията, а апартаментите - 3. На разположение на гостите са дневен бар, външно барбекю, лятна градина с оборудвана детска площадка, конферентна зала и открит паркинг.