Ето къде могат да ви глобят с 500$ ако не пуснете водата в тоалетната

В Сингапур имат стриктни изисквания към хигиената

Куриози
20:43 - 24 Ноември 2019
4045
Ето къде могат да ви глобят с 500$ ако не пуснете водата в тоалетната

Денят за всеки започва обичайно със ставане, минаваме през тоалетната, банята. Който има щастието да обиколи различни държави, разбира, че всички рутинни за нас действия, могат да бъдат в доста странна разновидност.

В САЩ преобладаващо хората се къпят само сутрин, което предизвиква учудване сред европейците. Защото за повечето хора не разбират как си лягат без да отмиват натрупалите се през деня прах и мръсотия.

В Сингапур имат стриктни изисквания към хигиената. Това е мястото, където могат да ви глобят с до 500 долара ако сте забравили да пуснете водата в обществена тоалетна и полицията разбере.

Жителите на Нова Зеландия обичайно се къпят на части: първо се мокрят, спират водата, насапунисват се и накрая се поливат. Това не се прави, за да се пестят пари от вода, а за да се пести самата вода. Дори в градините си повечето поливат с лейка, така че консумацията на вода да е по-малка.

В Швеция хората също полагат особени грижи за околната среда. Съдовете не се мият под течаща вода, а в напълнена чешма с вода. Те  използват и естествен сапун, въпреки че не изглежда и не мирише толкова привлекателно.

В Южна Корея уважават всички човешки потребности, а в предградията на Сеул дори има парк, посветен на тоалетната. В страната има много обществени тоалетни и те са чисти и безплатни. В чужбина корейците са изненадани, когато трябва да платят за това.