Ето кой е търговецът с развалените шоколади в Бургас

„Норт Стар“ има годишен оборот от малко над 1 млн.лева, а по документи работниците са 8 души

Топ
13:04 - 21 Декември 2022
3866
Ето кой е търговецът с развалените шоколади в Бургас

Складът на едро на „Норт Стар“ в Северна промишлена зона е търговският обект, който бе атакуван от Икономическа полиция към ОД на МВР в Бургас и Областната дирекция по безопасност на храните, съобщава Флагман.бг.

Разследващите са останали шокирани от откритото количество шоколади с изтекъл срок на годност. Ставало въпрос за над 16 хил.изделия, които още преди пет години, е трябвало да бъдат унищожени. Но това не се е случило, а сега са били отделени в кашони и подготвени за продажба на дребните търговци.

Други 4 хил. пък били с манипулиран срок на годност – шоколадови яйца, бонбони, шоколадови зайци, шоколадов Дядо Коледа, желирани бонбони, дражета, кексчета и ред други, предназначени изцяло за деца. Това престъпление се преследва от Наказателния кодекс и търговецът ще бъде предаден на прокуратурата, докато за откритите продукти с изтекъл срок на годност ще получи административна глоба.

Фирма „Норт Стар“ ЕООД е собственост на Стефан Славчев Станчев. Фирмата е с годишен оборот от малко над 1 млн.лева, а по документи в дружеството работят 8 души. „Норт Стар“ има голям склад зад КАТ Бургас, откъдето се снабдяват стотици малки магазинчета. В пет от тях са открити опасните шоколади и е започнало разследване, което е довело до влизането на Икономическа полиция в склада на „Норт Стар“ вчера.