Европейска вечер за Бенфика в Амстердам

Португалците продължиха да воюват срещу проклятието на Бела Гутман и отстраниха Аякс от Шампионска лига

Спорт
08:12 - 16 Март 2022
1433
Европейска вечер за Бенфика в Амстердам

Бенфика поднесе една от сензациите в осминафиналната фаза на Шампионска лига, след като елиминира Аякс. Лисабонският гранд спечели с 1:0 мача реванш на „Йохан Кройф Арена“ и по този начин с общ резултат 3:2 продължава напред в турнира. В герой за "орлите" се превърна Дарвин Нуньес, който отбеляза единственото попадение в двубоя.

Аякс вкара гол в 7-ата минута чрез Себастиан Але, но попадението правилно не бе зачетено заради засада в хода на атаката. При подаването към Душан Тадич, сръбският футболист беше в положение на засада.

Дейли Блинд центрира в наказателното поле на Бенфика в 18-ата минута, след което Едсон Алварес стреля с глава, но много неточно над напречната греда в аут.

Антъни пробва да изненада Одисеас Влаходимост с удар от дистанция в 34-ата минута, но вратарят на Бенфика следеше внимателно ситуацията и спаси.

Райън Гравенберх отправи впечатляващ удар от около 23 метра в 35-ата минута, но Одисеас Влаходимос успя да се намеси и да чукне топката, за да излезе в корнер.

Във втората минута на добавеното време на първата част Лисандро Мартинес отправи силен далечен удар, но много неточно в аут.

Душан Тадич стреля от дъгата на наказателното поле на Бенфика в 49-ата минута, но прати топката над напречната греда в аут.

Дейли Блинд центрира в наказателното поле на Бенфика в 62-ата минута, след което Антъни стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Бенфика поведе с 1:0 в 77-ата минута, когато Алехандро Грималдо центрира от фал в наказателното поле на Аякс, където Юриен Тимбер изпусна Дарвин Нуньес, който засече топката с глава и я прати във вратата на Андре Онана.

В петата минута на добавеното време на мача Роман Яремчук излезе сам срещу Андре Онана, но се замота и дори не успя да отправи удар.

Аякс направи огромен пропуск в седмата минута на добавеното време на двубоя, когато Брайън Броби бе изведен сам срещу Влаходимос, но вратарят на Бенфика успя да отрази удара му.

По този начин Бенфика се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига.