Фандъкова: Още три болници откриват отделения за коронавирус

Актуални новини
14:58 - 07 Април 2020
1941
Фандъкова: Още три болници откриват отделения за коронавирус

Още три столични болници разкриват отделения за заразени с COVID-19, става ясно от публикация на фейсбук страницата на кмета Йорданка Фандъкова. 

В Първа градска болница отделението по Пулмология вече е преоборудвано в отделение за лечение на заразени с коронавирус, то е с 10 легла. 

Осигурен е отделен вход, така че болницата да продължи и лечението на други пациенти. Създадена е организация за дезинфекция след всяка линейка и са проведени обучения на персонала, който ще се грижи за болните. Екипът на отделението вече започна дежурства, пише Фандъкова. 

Логистичният център на София към момента разполага с достатъчен брой защитни костюми и маски и очакваме доставка на още, включително и такива за многократна употреба. С тях подпомагаме и работата на общинските болници, в които разкриваме отделения за пациенти с COVID-19, уточнява кметът. 

По думите й предстои разкриването на още две отделения за заразени с COVID-19 - в Четвърта градска болница с 5 легла и Пета градска – с 10 легла плюс 2 интензивни.

Първото отделение за лечение на пациенти с короновирус в общинска болница беше разкрито във Втора градска болница. През него до момента са преминали 14 пациенти.