Фандъкова се разшета : 6 нови училища готови до края на годината

На 15 септември отваря врати обновеното 79-о "Индира Ганди" в столичния квартал "Люлин"

Новини
16:30 - 04 Септември 2019
5310
Фандъкова се разшета: 6 нови училища готови до края на годината

Шест нови столични училища ще отворят врати до края на годината, обеща Йорданка Фандъкова при проверка на ремонтните дейности на 79 училище "Индира Ганди" в "Люлин". Училището се обновява цялостно с мерки за енергийна ефективност с общински средства.

"Работи се усилено. За 15 септември ще бъде готов основният корпус на училището, така че учениците и учителите да започнат новата учебната година в обновена сграда. Сградата се санира цялостно, подменя се отоплителната инсталация и осветлението", съобщила Фандъкова, която се разшета покрай предизборната си кампания. Тя е припомнила, че отоплителната инсталация е създавала сериозни проблеми през зимата.

Столичният кмет подчерта, че е нужно Столична община да въведе мерки за енергийна ефективност във всички училища и детски градини, защото това променя средата и намалява разходите и тези средства остават за други дейности - за децата и учителите. В "Люлин" е имало и голям брои етернитови сгради, които се е наложило да бъдат преизградени, за да растат децата в здравословна среда. Това е много важна моя задача, която съм започнала още в качеството си на зам.-кмет, е припомнила Фандъкова.

До този момент в София са изградени 100 нови сгради на детски градини и се строят 10 разширения на училищни сгради. На 16 септември ще бъде открита новата сграда на Първа английска гимназия със спортна зала и нови кабинети. Още пет нови сгради ще бъдат открити до края на годината.