Фандъкова: София е моят град , тук съм израснала, тук родих дъщеря си

Бойко Борисов винаги ме е подкрепял, увери столичният кмет

Новини
14:30 - 02 Септември 2019
2758
Фандъкова: София е моят град, тук съм израснала, тук родих дъщеря си

След като се кандидатира за кмет на София за четвърти мандат, столичният градоначалник Йорданка Фандъкова сподели важни лични позиции, които е отстоявала досега и ще продължи и оттук нататък.

Кметът припомни как преди 10 години се е наложило да работи в тежки кризи, които днес вече никой не помни. „За хората е важно какво предстой да се случи в града, а за мен е важна активната гражданска енергия, която имаме през годините”, каза Фандъкова. Тя увери, че за нея е важно повече хора да се включват в промяната на града.

"Наложихме много висока скорост на промяната и сега това изглежда нормално, естествено и лесно, но не е. Това се дължи на много и активна работа за София", каза Фандъкова.

По-рано днес стана ясно, че в общинската листа на ГЕРБ ще се включат изтъкнати специалисти от различни сфери в гражданската квота. „Ще разчитам на хора,които досега работиха честно, почтено и с много енергия”, обясни Фандъкова.

"Ние приемаме тези избори много сериозно, защото отговорността към хората изисква последователен подход. Знаете, че за мен на първо място винаги е била работата, а не приказките. Нямам намерение да променям стила си. За мен София е моят град. Израснала съм в София, тук съм учила и тук съм родила дъщеря си. Имам управленски опит над 20 години, хората ме познават и очаквам с новите проекти и идеи да продължим да работим за София”, каза още Фандъкова.

Градоначалничката е подготвена опонентите ѝ да отричат всичко направено и да се концентрират върху пропуските и грешките. "Разбира се, че съм допускала пропуски, бъркала съм и в преценки за хора, бъркала съм и в преценки за ситуации. За 10 г. , с тези темпове на работа, няма как да бъдем застраховани. Важното е, че всичко това ми дава възможност да направя изводи и анализи, които да ми помогнат да се справяме с всеки следващ проект по-добре", призна кметът.

Фандъкова благодари и на столичната организация на ГЕРБ, както и на СДС за подкрепата.

Тя призна, че в зората на демокрацията е давала гласа си за най-старата дясна партия.

„Винаги съм гласувала в миналото за СДС. Аз съм човек, чиято младост е преминала в протести за демокрация. Мисля, че е съвсем нормално старата и новата десница да продължим заедно”, каза тя.

Градоначалничката обясни, че премиерът Бойко Борисов винаги я е подкрепял. „Знаете, че той бе кмет на София и познава работата в града. Без подкрепата на правителството и държавата няма как да се развиват големите проекти", обясни кметът.

Моята мотивация е да работя, а какъв стил ще изберат опонентите и кой ще са те е работа на останалите политически сили, каза Фандъкова.

Снимки: Агнес Методиева