Фарьорите изненадаха Турция

Спорт
11:12 - 26 Септември 2022
1279
Фарьорите изненадаха Турция

Фарьорските острови поднесоха една от големите изненади в тазгодишното издание на Лигата на нациите, след като постигнаха домакински успех с 2:1 над Турция в последния им мач от Дивизия С.

Този успех обаче е лоша новина за България. Причината е, че Фарьорите са сред основните ни конкуренти за място в четвъртата урна на жребия за квалификациите на Евро 2024, който се определя именно от класирането в Лигата на нациите. Така победата на островитяните още повече задължава „лъвовете“ да спечелят визитата си на Македония. 

Що се отнася до самия мач, домакините записаха важния успех след два бързи гола през втората част. В 51-вата минута защитата на южната ни съседка допусна серия от грешки, от което се възползва Вильормур Давидсен, за да открие резултата.

Осем минути по-късно вратарят на гостите излезе неразчетено и беше наказан от Йоан Едмундсон за втория гол в мача. До края силите на гостите стигнаха само за почетно попадение на резервата Сердар Гюрлер минута преди изтичането на редовното време.