Филчев пред Lupa.bg: Поканен съм на премиерата на Костов!

Политика
12:34 - 08 Април 2019 (обновена)
2752
Филчев пред Lupa.bg: Поканен съм на премиерата на Костов!

„Ако се обаждате да ме поканите на премиерата на книгата, благодаря, аз съм поканен”. Това бяха думите на Никола Филчев пред Lupa.bg, помолен за коментар на твърденията на Иван Костов, че бившият главен прокурор е моралният убиец на семейството на Командира.

Както Lupa.bg първо съобщи, екс премиерът сензационно разкрива в мемоарите си, че обвиненията, повдигнати от бившия главен прокурор Никола Филчев срещу фондацията на жена му Елена „Бъдеще за България”, са вкарали възрастната му майка Поликсена Димитрова в гроба. Командира твърди и че несправедливите, по думите му, обвинения към Елена я поболели и това било най-голямата драма в семейството.

Автобиографичната книга на Иван Костов „Свидетелства за прехода – 1989-1999” излиза на пазара тази седмица. Командира ще я представи на 11 април в зала 3 на НДК. 

Вероятно Никола Филчев възприе журналиста на Lupa.bg за представител на организаторите на премиерата на книгата. След като обяви, че е поканен на събитието, бившият обвинител №1 затвори. При повторно обаждане от наша страна с уточнението, че връзката е прекъснала и настояваме проф. Филчев да коментира твърденията на Костов, че е морален убиец, някогашният пръв сред равни в прокуратурата любезно отвърна, че вече е отговорил на въпросите ни. „Вижте, не е прекъснала връзката. Аз ви затворих. А преди това отговорих на въпроса ви. Това е. Приятен ден”, каза Никола Филчев, който е известен със странностите си. 

Преди време юристът стана средоточие на медиен гняв, след като на репортерски позвънявания вдигаше слушалката с репликата: „Да, тук е плод и зеленчук“.