Фирма на червен депутат печата бюлетините

Дружеството „Демакс Ди Пи Ай“ АД взе поръчката за изработване и доставка на изборни книжа за 850 хил. лв.

Новини
16:30 - 27 Септември 2019
5886
Фирма на червен депутат печата бюлетините

Фирмата „Демакс Ди Пи Ай“ АД е определена да изпълни поръчката за изработване и доставка на изборни книжа и материали за местните избори, става ясно от съобщение в сайта на МС.

Дружеството е било единствен кандидат, офертата му е на стойност 845 247 лв. без ДДС при обявена прогнозна цена 850 хиляди лева.

50% от акциите в дружеството са притежание на народния представител от БСП Петър Кънев, а другата половина са неговия дългогодишен партньор Марин Несторов.

Ангажимент на дружеството е да изработи и достави: протоколи за СИК и ОИК, (вкл. чернови); протоколи за предаване и приемане на избирателни списъци/списъци за гласуване и на книжа и материали на СИК; протоколи за маркиране на печата на СИК; отличителни знаци на членовете на СИК; пликове за съхранение и предаване на протоколите на СИК и др.

Не за първи път фирмата на депутата „Демакс Ди Пи Ай“ ще отпечатва изборни книжа. Петър Кънев от години е представител на Бургас в Народното събрание. Той е един от най-заможните депутати. Извън фирмената собственост със съпругата му Невяна притежават над 40 недвижими имота. Декларирал е частен интерес от свързаните с него юридически лица „Демакс“, „Демакс Ди Пи Ай“ и др.

„Демакс Ди Пи Ай“ АД е част от Демакс Graphic Arts Group, която се състои от няколко компании, специализирани в печат, сигурност и информационни технологии, припомня Actualno.com.