Фолк певица се завръща след 20 години отсъствие

Бойка Дангова е готова с новия си албум, озаглавен „Лек от времето“

През ключалката
13:25 - 12 Септември 2019
48838
Фолк певица се завръща след 20 години отсъствие

След 20 годишно отсъствие, Бойка Дангова се завръща с нов албум, озаглавен „Лек от времето“. Дискът съдържа 13 трака като песните са нови, записвани в последните години. Въпреки че е позната на публиката предимно като фолк певица, в последните години Бойка е съсредоточила вниманието си върху народната музика. Това е и причината да заложи на авторски композиции на фолклорна основа.

„Албумът „Лек от времето“ вече е готов! Тринадесет песни, които записах с много любов! Тринадесет песни, в които има частица от огромния талант на всички творци, участвали в създаването и записа им. Благодаря Ви! Благодаря и на моите приятели за огромната подкрепа и градивна критика! Не на последно място Благодаря на най-прекрасното същество на света, което ме вдъхновява и подкрепя!!!“ – сподели изпълнителката пред почитателите си в социалната мрежа като публикува и обложката на албума.

Бойка Дангова е една от емблематичните фолк певици през 90-те. Тя оставя десетки хитове като през годините на музикалната си кариера участва в редица концерти и фестивали. Певицата е сред звездите на „Пирин фолк“, изнася паметен за меломаните самостоятелен концерт в зала „Универсиада“ през 2000 г. В момента е солистка на Ансамбъла на въоръжените сили.