Фон дер Лайен: Нулева подкрепата за терористите

Те нямат място в Европа, заяви председателят на Европейската комисия

Новини
08:38 - 30 Октомври 2023
1415
Фон дер Лайен: Нулева подкрепата за терористите

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разкритикува антисемитските действия в Европа. В коментар за демонстрациите и публикациите в социалните мрежи от последните седмици Фон дер Лайен заяви пред германския вестник "Билд": "Подкрепянето на тероризма, антисемитизма или насилието срещу малцинствата е отвратително и няма място в Европа".

Председателят на Еврокомисията каза още, че отворените демократични общества са голямата сила на Европа, но това също така прави общността уязвима.

"Ето защо трябва да се борим навсякъде с наченките на омраза към тези, които мислят различно, независимо дали в мрежата, или по нашите улици", каза Фон дер Лайен.

През уикенда в няколко европейски столици се проведоха големи пропалестински демонстрации на фона на засилващите се критики срещу продължаващите бомбардировки на Израел срещу ивицата Газа.

Израел нанася удари по палестинския анклав в отговор на кървавото нападение на групировката "Хамас" срещу израелски градове и кибуци на 7 октомври, отнело живота на над 1400 души.