Фоторепортаж в Lupa.bg: Протестът срещу зеления сертификат в снимки

Политика
14:30 - 12 Януари 2022
2902
Фоторепортаж в Lupa.bg: Протестът срещу зеления сертификат в снимки

Граждани поискаха отмяна на зеления сертификат на протест пред сградата на парламента и се опитаха да влязат в нея. 

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов не участва в протеста, но направи видеообръщение, в което призова протестиращите да отидат и да попитат народните представители кога ще бъде премахнат зеления сертификат.

Протестиращите скандираха: "оставка" и "мафия". Костадин Костадинов посочи, че са призовали в парламента управляващите да премахнат противоепидемичните мерки, но тяхната протегната ръка не била приета. Той посочи, че вместо това е получил отговор от премиера Кирил Петков, че зеленият сертификат ще бъде премахнат при 70 процента ваксинация.

Мерките бяха определени като "медицински фашизъм" от Деян Николов, който посочи от трибуната, че случилото се с председателя на парламента Никола Минчев било инсценировка, от която най-много е пострадал техният лидер Костадин Костадинов, който бил карантиран и затова не участва днес в протеста.  От трибуната бе посочено, че "Промяната" нищо не била променила, освен това, че изпълнявала ангажиментите, които Борисов бил приел.

Протестиращите настояха управляващите в сградата да премахнат зеления сертификат, защото той е корупционен и дискриминационен. Две години репресии - утре ще искат и стикери на челото да си сложим и да минаваме, каза протестиращ от трибуната. Протестиращите тръгнаха с бавен ход към сградата на парламента. Плътен полицейски кордон препречва пътя им.

В галерията, дело на фоторепортера на Lupa.bg Агнес Методиева, може да видите фоторепортаж от днешния протест срещу зеления сертификат пред парламента.