Франция или Аржентина? Финалът е след часове

И двата съперника гонят третата си световна титла

КАТАР 2022
08:30 - 18 Декември 2022
2427
Франция или Аржентина? Финалът е след часове

Аржентина се изправя срещу Франция във финала на Световното първенство в Катар. Срещата е от 17 часа на стадион “Лусаил”, а и двата тима ще гонят своята трета титла в историята.

За иконата на "гаучосите" Лео Меси това ще е последна възможност да стигне до липсващия му златен медал. Преди осем години битката за титлата завърши болезнено за него, след като аржентинците загубиха от Германия с гол в продълженията.

Аржентина ще играе финал за шести път в историята, като има две титли и три загубени. Двете световни титли са спечелени през 1978 и 1986 г. Успеваемостта на “петлите” е далеч по-голяма. За тях това е четвърти финал след триумфите през 1998 и 2018 г. и загубата от Италия през 2006 г. Двата отбора се срещнаха и на Мондиал 98. На осминафиналите в Русия французите спечелиха с 4:3.

ОЧакваме битка между двете големи звезди Лионел Меси и Килиан Мбапе, които са съотборници в Пари Сен Жермен. И двамата имат по пет гола до момента. Меси прави най-доброто си световно и в полуфинала срещу Хърватия записа гол и блестяща асистенция. С по четири гола в Катар са партньорите на двете звезди в атака Оливие Жиру, който вече е голмайстор номер 1 в историята на Франция, и Хуалиан Алварес.

Тимът на Дешан се справи с отсъствието на играчи като Карим Бензема и Пол Погба, които отпаднаха от тима преди началото на Мондиала. Проблемите обаче продължиха, Люка Ернандес се контузия в първия мач, а последните дни върлува грип. Той бе причината Дайо Упамекано и Адриен Рабио да пропуснат двубоя с Мароко. На вчерашната тренировка пък от болки в коляното се оплака Жиру.