Гаф на изпита по природни науки: Технически проблем анулира изпита на 9-класниците

Куп ученици изобщо не са успели да влязат в електронната платформа

Новини
13:55 - 15 Октомври 2024
7009
Гаф на изпита по природни науки: Технически проблем анулира изпита на 9-класниците

Пълен абсурд се получи с изпита на 9-класниците по природни науки. Заради технически гаф, той бе прекратен, съобщи Би Ти Ви. Днес бе вторият ден на провеждането на теста.

Нещата дойдоха оттам, че изпитът се провежда изцяло електронно. Системата обаче не функционираше навсякъде и това доведе до прекратяването на изпита, тъй като много ученици изобщо не са успели да влязат в платформата. На места се е появил бял екран. Тези пък които все пак успели да започнат теста, не го завършили, защото системата продължила да дава грешки.

През изминалия ден повече от 28 000 деветокласници решаваха изцяло онлайн тест по природни науки. Днес трябваше да се проведе втората част от тестването, в която се очаква да се включат останалата част от деветокласниците от цялата страна.

Тестът се състои от три части - по биология и здравно образование, по физика и астрономия и по химия и опазване на околната среда.

От МОН правят анализ на всички постъпили сигнали. От ведомството посочват, че вчера учениците са влизали с QR код, а днес - чрез въвеждане на потребителско име и парола. Според министерството това е довело до проблеми в системата.

Учители коментираха, че за съжаление не всеки път при електронно провеждане на изпити и занятия, нещата се случват, защото нещата не винаги са изпипани технически, а част от учениците не се справят с работата в електронна среда.