Гаф на МОСАД: Муле влезе в летището в Тел Авив

Нечаканият пътешественик преодолял всички препятствия в най-охраняваната сграда в света

Свят
18:10 - 26 Юли 2019
3357
Гаф на МОСАД: Муле влезе в летището в Тел Авив

Муле влезе посред нощ във ВИП салона на една от най-охраняваните сгради в света -  международното летище „Бен Гурион“ в Тел Авив. Пътниците, които са летели до Израел знаят, че заради непрекъснатите терористични атака в страната всички обществени сгради са строго охранявани и в тях и пиле не може да прехвръкне там. 

Затова новината, че муле е атакувало летище "Бен Гурион" е изненадваща и говори за гаф на израелските спецслужби. Нечаканият пътешественик пристигнал около 3 часа призори, преодолявайки всякакви препятствия. При разпита една от охранителките казала, че помислила, че е задремала и й се присънва толкова странно животно.

Мулето влязло в района на чекинга. Климатичната инсталация явно му харесала. Когато го забелязала, охраната поискала да го изведе, но то се запънало като магаре на баир и не искало да излиза от добре охладената зала. Наложило се израелските гардове да обиколят десетината заведения в летището и да съберат изостанали салати, за да го примамят, пише "Епицентър".


На летището има ветеринар, който отговаря и за пансиона за кучета и котки, където заминаващите остават домашните си любимци. Той прегледал ВИП пасажера и обявил, че мулето е гледано добре, съвсем здраво е и явно не е работило много и не е било малтретирано.

Сутринта полицаите обиколили близките села и ферми да проверят няма ли изгубено муле, но никъде не знаели нищо за такова животно. Телевизиите и радиата издирват собственика му. В същото време всички останали пасажери не пропускат да си направят селфи с ВИП пътника и интернет изобилства от снимки на мулето. Сега май ще се наложи да му търсят осиновител.