ГАФ СЛЕД ГАФ: Заков мъмри народа за самолета - от вирусолози станахте сите авиоексперти

Военният министър размаха пръст във фейсбук, приглася му Георги Панайотов

Политика
19:00 - 11 Юни 2022
6857
ГАФ СЛЕД ГАФ: Заков мъмри народа за самолета - от вирусолози станахте сите авиоексперти

Военният министър Драгомир Заков не крие, че е бесен от коментарите в последните дни за немощта, демонстрирана от българските власти да спрат или поне да открият авторите на мистериозния полет от Литва до Буховци на стария 60-годишен самолет "Пайпър". След като няколко пъти вече призова политици да спрат да хвърлят кал по Военновъздушните сили и разкри, че все пак един МиГ-29 е бил вдигнат във въздуха на осми юни, когато малката машина първо кацна край Видин, а след това се отправи към Търговищко, за да го ескортира, макар и в ужасни метеорологични условия, днес отбранителният шеф изригна и срещу народа. 

Според него същите, които си позволявали да коментират коронавируса в разгара на четирите епидемиологични вълни на ковид, днес се превърнали в експерти по авиация и бойни действия. И с много удивителни в социалната мрежа предупреди, че "масата е готова да заповяда стрелба по малък и безопасен от военна гледна точка самолет, за да бъде свален". 

Оставяме настрана правописа на министър Заков и публикуваме без редакторска намеса менторското му мнение.

От него става ясно, че за доскорошния чиновник в Брюксел българинът страда поголовно от лъжливо его, че е всеможещ и всезнаещ, а в действителност е представлява едно жестоко общество.

Да приглася във фейсбук тричането на нацията под публикацията на министъра се включи неговият предшественик Георги Панайотов, който все пак демонстрира по-зрели емоции и обвини дупките в образователния процес у нас за това как се формира общественото мнение днес. 

А за отговорите на въпросите кой е бил на борда на самолета от Литва, какви действия са предприели властите по издирването на лицата, както и защото силите на МВР не са успели цели 2 пъти да заловят нарушителите при кацанията на отдавна забравените и буренясали писти в Иново и Буховци, въпреки че "пайпърът" е бил "следен през цялото време", Драгомир Заков упорито мълчи. Интересен феномен. 

Ето и какво точно написа той:

"Интересен феномен.

Около пандемията от Ковид, се оказахме нация от епидемиолози и имунолози.
Резултатът е десетки хиляди изгубени животи, нисък ваксинационен статус и цъкаща бомба за предстоящата есен/зима.

За футбола е ясно - нация от футболни анализатори, треньори и специалисти.
Резултатът го видяхме в Гибралтар.

За политиката е повече от ясно - тук няма компромиси! Резултатът също е ясен!

За една година се оказа, че явно сме и нация от пилоти, авиоинженери, авиационни експерти, познавачи на правилата на ИКАО и на процедурите за въздействие върху цивилни самолети.

Резултатът е отчайващ - масата е готова да заповяда стрелба по малък и безопасен от военна гледна точка цивилен самолет, за да бъде свален/принуден да кацне.

Време е да се завърнем към ценностите на дедите ни, да погледнем в сърцата си и да се опитаме да потърсим светлината, която сме загубили някъде, следвайки лъжовното си его, че сме всезнаещи и всеможещи, но всъщност жестоки като общество! Дано!", пише военният министър.