Гълъб Донев: Без здравеопазване няма държава

Румен Радев награди "Лозенец" с почетния знак на "Дондуков" 2

Здраве
12:34 - 20 Април 2023
1768
Гълъб Донев: Без здравеопазване няма държава

Без здравеопазване не може да има нормална държава, заяви служебният премиер Гълъб Донев, който произнесе приветствено слово на тържественото честване в УМБАЛ "Лозенец" по повод на 75-годишнината от създаването на лечебното заведение.

Без здравеопазване не може да има здрави и усмихната деца, на чиито успехи в училище да се радваме. Няма как икономиката ни да върви към прогрес, няма как да имаме благоденстващо и проспериращо общество", отбеляза премиерът.

Той поздрави медиците от лечебното заведение за тяхната работа и висок професионализъм и им пожела "с гордост да носят бялата престилка".

"Животът на нас зависи от вас", каза още премиерът Донев.

"Със своята пълна отдаденост на най-хуманната професия, екипът на болницата я превърна в едно от най-модерните лечебни заведения в страната", каза още премиерът. Той припомни, че от от 2003 г. болницата е учебно-клинична база към Софийския университет "Св. Климент Охридски", а дипломираните оттогава лекари са още една голяма гордост на болница "Лозенец".

Гълъб Донев припомни още, че петима лекари от екипа на болница "Лозенец" се включват в обученията за системата за хеликоптерна помощ HEMS, която предстои да бъде изградена у нас.

По време на церемонията премиерът награди с плакет трима лекари от лечебното заведение - д-р Светлин Сталянов, доц. д-р Дорина Асенова и доц. д-р Йорданка Узунова, за висок професионализъм в работата им.

Той подчерта, че по повод на годишнината болницата е била удостоена с Почетния знак на президента на Република България, а от името на държавния глава Румен Радев бе прочетен и поздравителен адрес.