Гълъб Донев иска край на политическия спектакъл

Политика
11:04 - 20 Октомври 2022
1756
Гълъб Донев иска край на политическия спектакъл

Правителство на действието - с тези суми описа работата на служебния кабинет министър-председателят Гълъб Донев в началото на днешното заседание. По думите му това е оценката и на вътрешни, и на външни партньори.

"За мен е важно, че за кратко време успяхме да извадим държавата от режим на пауза. Кабинетът не изгуби нито секунда за политически игри и процедури", каза той, препращайки към вчерашните безплодни спорове в Народното събрание около избора на председател и така смеси характера на работа на изпълнителната и законодателната власт.

По думите му пропиляното политическо време изяжда от времето на обществото, докато хората искат добре уредена държава, а не политически спектакли.

"Резултатите от последните избори го показват чрез вота "не подкрепям никого" и ниската активност. Призивът ми е за работа и отговорност и към гражданите, които не са представени в парламента", каза служебният премиер.

Той увери, че финансовият министър Росица Велкова е готова да представи в Народното събрание различните сценарии на проектобюджета за 2023 г., по които ведомството работи. По закон кабинетът следва да внесе проекта до края на октомври.

 

В дневния рад на днешното правителствено заседание са няколко проектозакона, приемането на които е условие за получаване на втория транш от парите по Плана за възстановяване и устойчивост.