Гарет Саутгейт: Някои май забравят, че Дания е печелила Европейско

Близо сме до трофей, който не сме печелили никога, заяви наставникът на Англия

Спорт
20:17 - 07 Юли 2021
1504
Гарет Саутгейт: Някои май забравят, че Дания е печелила Европейско

Националният селекционер на Англия Гарет Саутгейт бе категоричен, че много фенове на Трите лъва забравят, че Червения динамит е печелил трофея, докато родината му никога не е триумфирала в турнира.

"Близо сме до трофей, който не сме печелили никога. Дания е печелила европейско първенство и има по-добра статистика от нас. Струва ми се, мнозина в нашата страна забравят за това. Ние дори не сме играли на финал, така че сега пред нашите играчи се открива добра възможност да постигнат още по-значителен успех. Тези външни фактори могат да изиграят някаква роля, но ние трябва да се подготвим добре, за да победим отбор, който умее да сменя бързо тактическата си схема, притежава добри играчи и играе с настроение".

"Разбира се, доволни сме, че ще имаме подкрепата на феновете и ще усетим тяхната енергия. Но съдбата на мача ще се реши на терена и зависи от това как ще се отбраняваме и атакуваме. Разбира се, загубата на Кристиан Ериксен е голям удар върху тях, но те блестящо се справиха с всичко това. Яхнаха емоционалната вълна, връзката им с феновете стана още по-силна и това е коз за тях. Дания има отличен отбор. Играхме с тях през есента и знаем колко труден съперник са. Сега дори са по-силни", каза Саутгейт.