Гарван гарвану око не вади?: Геят Евгени Минчев във възторг от антигей закона

Това е общият дух на нацията, химнът на разбирателството, одата на целомъдрието, сияе бившият ватман

Новини
19:40 - 08 Август 2024
2671
Гарван гарвану око не вади?: Геят Евгени Минчев във възторг от антигей закона

Евгени Минчев, който в момента е яхнал вълната на антиджендъризма, направи въодушевено изказване във Фейсбук във връзка с новия закон, с който се забранява “ЛГБТ пропаганда в училищата”.

"Хора, благодаря за благоразумието...

Мехлем за шарената ми душа е, че няма да гледам многоцветното знаме така натрапено, така криворазбрано в контекста на една ненужна училищна пропаганда. Човек се ражда какъвто е и не трябва да бъде подтискан или насърчаван за това, което е. Роден си гей, върви напред, спазвай законите, бъди мил и учтив, работи усърдно. Роден си хетеро - за теб важи същото.

Да ходиш в училищата и да „издирваш“ или „създаваш“ нежни души е отвратително и неприродосъобразно. Да засаждаш розови храсти в подрастващите е като да обвиваш с тръни душата им. Душата е тук, за да знае, кога и какво. Всички сме различни според отсрещният, така че, моля, нека не натрапваме различността си. Особено тя да бъде третирана специално, да ни ограмотяват кое е правилно и кое не. Или кое е модерно и кое не.

Олимпиадата в Париж даде много фалшив тон за песен и тази песен, надявам се, няма да бъде подхваната поне от българското общество. Ние сме настроени по една система, вярвам Богуугодна и да ни се натрапват дразнещите херци на различността само може да ни сплоти. Хора, благодаря ви, че предотвратихте това. Не цитирам отделни имена, защото вярвам, че това е общият дух на нацията, химнът на разбирателството, одата на целомъдрието.

Благодаря."

Тази вече пред сградата на Народното събрание се организира протест срещу приетия вчера закон за забрана на “ЛГБТ пропаганда в училищата”.