ГДБОП разпитва Боби Михайлов

Там са и други служители на БФС

Спорт
12:15 - 22 Юни 2022
3821
ГДБОП разпитва Боби Михайлов

Боби Михайлов е в ГДБОП в този момент, съобщи БТВ.

Президентът на БФС е привикан днес сутринта около 9,30 часа.

Там са и други служители на БФС.

В края на 2019 г., когато Михайлов подаде оставка като президент, от Дирекцията обискираха офисите на футболната централа в базата в "Бояна".

Наскоро името на Борислав Михайлов се появи в разследване, в което се твърди, че той има връзка с един от лидерите на "черното тото" Дан Тан. Преди това пък съдът отмени решенията на Конгреса от октомври за избор на президент на БФС. 

Отделно Димитър Бербатов постоянно подава сигнали за корупция в БФС.

От МВР до този момент не дават официална информация за какво е разпитван Боби Михайлов.

Заради уреден мач на националите по футбол и снимка с хора, организирали двубоя и разследвани за подобни престъпления, Боби Михайлов е бил на разпит в ГДБОП днес. Президентът на БФС е отишъл около 9,30 ч тази сутрин и е останал около час.

Преди дни изтече снимка на Михайлов с Костадин Хаджииванов и Дан Тан. Тримата са на яхта в навечерието на 2011 г. Само два месеца по-късно България прави 2:2 с Естония, а мачът е организиран от фирмата на Тан. Двубоят е анулиран от ФИФА, защото е доказано, че е уговорен. 

Тогава се разбра, че наказания за двете национални федерации няма. Вината беше хвърлена върху съдията и върху фирмата организатор - "Фути интернешънъл медия", която е на Тан.

Срещу Михайлов има няколко сигнала в ГДБОП. Един от тях е на адвокат Петър Величков.