Гейове разцепиха Общинския съвет в Пловдив

Местни депутати искат оставки и прозрачност за похарчените пари

Политика
14:04 - 01 Април 2019
2817
Гейове разцепиха Общинския съвет в Пловдив

Общински съветници от ППГОС „Съюз за Пловдив” и ВМРО - БНД искат свикване на извънредна сесия на ОбС - Пловдив, за предоставяне на пълен отчет на работата на общинска Фондация „Пловдив 2019”, прозрачност при разходването публичните средства и оставки в фондацията. Това обявиха на пресконференция в пресклуба на БТА-Пловдив Дани Каназирева, председател на ППГОС „Съюз за Пловдив”, Александър Сиди, депутат от ВМРО - БНД, Борислав Инчев, градски председател на ВМРО - БНД, Стефан Послийски, общински съветник от ВМРО - БНД и Евелин Парасков и Владимир Кисьов, общински съветници от ППГОС „Съюз за Пловдив”.

Във фондацията всичко се прави на тъмно. Харчат се милиони за подготовката и провеждането на Европейска столица на културата /ЕСК/, но не се вижда ефект. До този момент ОФ „Пловдив 2019” не успя да изпълни една от основните си цели - да направи хората съпричастни към каузата ЕСК и слогана „Заедно”, подчерта Дани Каназирева. В Пловдив не одобряваме финансирането на спорни проекти за гей общността, каза Борислав Инчев. По думите му да си правиш подобни експерименти с пловдивчани означава, че изобщо не разбираш хората, с които живееш заедно. Досега екипът на фондацията отказва да даде каквато и да е информация за това какви проекти и дейности се финансират и какви пари се дават на определени сдружения. Фондация „Пловдив 2019” разходва публични средства и затова е нужно да дава подробни отчети, това не е частен фонд, подчерта общинският съветник Стефан Послийски. Съветниците поискаха в дневния ред на сесията да бъде включено и предложение за отстраняване от длъжност на артистичния директор на фондацията Светлана Куюмджиева.

За първи път политически партии в Пловдив се събраха не за избори, а за каузата Пловдив. Ние вярваме, че обединени ще постигнем успех в името на Пловдив и ще представим достойно града ни като ЕСК, добави народният представител Александър Сиди. 

СНИМКА: БТА