Ген. Атанасов: Монополът на министри ще докара партиен феодализъм

Новини
11:12 - 07 Декември 2021
3331
Ген. Атанасов: Монополът на министри ще докара партиен феодализъм

Да, наистина снощи имахме преговори с "Продължаваме промяната" в централата на ДСБ. Но не търсете проблем, такъв няма. Имаше само технологични уточнения. Това обясни Христо Иванов след консултациите при президента пред журналисти.

Иванов обясни, че някои текстове са получени късно, а експертите на ДБ е трябвало да се запознаят с тях и това е забавило преговорите. Просто технология, успокои страстите той.

Снощи, към 22 ч. стана ясно, че ПП са по късна доба в тъмносинята централа, което породи съмнения, че коалиционното споразумение буксува.     

Генерал Атанасов си позволи критика към бъдещата ситуация в министерствата, като предупреди, че при съставяне на кабинета може да се предизика партиен феодализъм. Идеята министрите да са сами във ведомствата и те да си избират екипите...ще видите какво може да стане, предупреди тъмносиният шеф.

Той все пак похвали Бойко Рашков, като заяви, че има качества, доказал е в годините, че е упорит. Атнасов обаче не каза дали е "за" силовият шеф да остане на поста си в МВР.   

Сектор "сигурност" е много сложен и трябва пълна координация, но има тежко неглижиране, каза генералът.