Георги Георгиев: Политиката омърсява, но и това няма да ме откаже

Чувствах се полезен като председател на СОС, свършихме много работа, написа ексшефът на СОС

Новини
15:46 - 27 Септември 2023
1966
Георги Георгиев: Политиката омърсява, но и това няма да ме откаже

Преди точно 4 години на този ден взех решение да вляза в политиката. От дистанцията на времето съм убеден, че то беше правилно, пише във Facebook председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

През последните 2 години бях председател на Столичния общински съвет и с ръка на сърце мога да кажа, че на тази позиция се чувствах наистина полезен за хората. Много работа свършихме заедно, много проблеми бяха преодолени с общата енергия на политици и граждани. Без да съм идеалист, аз така разбирам политиката. За нея вероятно има много какво да се каже. За мен тя е ефективен инструмент да се постига бърз краен резултат в решаваното на проблемите на града, подчертава Георгиев.

Днес, 4 години по-късно някои от близките ми все още смятат, че политиката омърсява доброто име. Аз все още смятам, че това не може да ме откаже. Не защото не държа на доброто си име - напротив. А защото вярвам, че общността избира своите лидери. И съм щастлив, че след 4 години на терен тя ме поставя на водещи позиции. Така, със спокойствието да гледам гражданите право в очите, влизам в предизборната кампания. И мога да ги уверя, че ще работя за тях с цялата си енергия и сърце, както и досега, отбелязва Георгиев.

Той сподели и поста си във фейсбук преди 4 години:

„Скъпи приятели, тези от вас, които ме познават, знаят, че винаги съм искал да бъда полезен на хората. Затова избрах да уча „Право“, защото е социалната физика, която подрежда обществото и създава порядък, благодарение на който живеем по-добре.

Затова избрах да съм адвокат – за да разрешавам проблемите на хората. Защото често това да си прав, не е достатъчно. Необходимо е да го докажеш и да убедиш отсрещния или съда с аргументи и доказателства.

Вдъхновен от своите учители, реших да бъда асистент в Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, за да се опитам да предам на другите поне част от всичко, на което са ме научили най-светлите умове на правната мисъл, които и днес ме вдъхновяват като техен ученик и млад колега.

Като юрист не мога да приема профанизирането на обществените дебати и приравняването на политиката на разпри и междуличностни конфликти – без значение от понятия като истина, справедливост и обществен интерес. Единият вариант е да си стоя кротко вкъщи и да недоволствам, другият – да се опитам да направя нещо, за да живеем в по-хубав, по-чист и по-добре управляван град“, подчертава Георгиев.

Затова, с тази публикация искам да ви споделя, че приех предложението на г-жа Йорданка Фандъкова да съм част от гражданската квота от експерти в листата за общински съветници от Местна коалиция ГЕРБ-СДС, в която съм под номер 16. Имаме историческата възможност да продължим с нея развитието на града ни - на по-високи обороти, с повече експертен потенциал и по-малко политическо говорене.

Някои от близките ми вече ми казаха: „Политиката е мръсна работа, не се захващай, защото накрая ще те омърсят“. Тук залогът обаче е много по-голям от опетняването на моя милост и страхът от това не може да ме откаже да изпълня гражданския си дълг. От древни времена общността избира своите лидери заради това, което могат, а не заради страховете им – често и въпреки тях.

Аз вярвам, че мога да бъда полезен и ще се радвам да споделя идеите си и да чуя вашите предложения как да направим София такава, каквато искаме да бъде.
Демокрацията е така устроена, че волята на гражданите определя съдбата им. Ще се радвам, ако ми помогнете да работим заедно за нашата – с нова енергия, с несломима воля и с компетентност. Пък „каквото сабя покаже“, пише още в поста си преди 4г. Георгиев.