Георги Гвоздейков: Шефът на правителствения "Фалкон" е отстранен заради административни нарушения

Ген. Златко Златев е изпълнявал полети, без да ме уведоми, обясни министърът на транспорта

Актуални новини
20:47 - 31 Юли 2024
3133
Георги Гвоздейков: Шефът на правителствения "Фалкон" е отстранен заради административни нарушения

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков определи като спекулации думите на държавния глава Румен Радев, че доскорошният шеф на Държавния авиационен оператор ген. Златко Златев е сменен заради нередност в правителствения "Фалкон". Причината за отстраняването му са системни административни нарушения.

Гвоздейков посочи, че отстраненият ген. Златко Златев е изпълнявал полети на правителствения самолет без да го уведоми. Коментира и думите на президента, че директорът на отряда трябва да е пилот - какъвто настоящият не е.

"Длъжността генерален директор на Държавния авиационен оператор не е летец-пилот. Това е административна длъжност с функции на организационна дейност - той трябва да организира процеси, а не да лети на самолет. Той си е позволил без мое знание да се качи като пилот на правителствения самолет и да замине за някаква държава в арабския свят. Питам ви аз като ръководител, ако се случи нещо лошо, кой носи отговорност за този човек? Има доста, доста сериозни нарушения и това е тенденциозно. Това не се случва един път. Освен това същият човек лети по време на работа за частни компании, за което съм правил забележки", посочи министърът.