Георги Христов изригна: Срам ме е! Не искам 200 лева пенсия

Топ
13:06 - 24 Юли 2019
6970
Георги Христов изригна: Срам ме е! Не искам 200 лева пенсия

„Отказвам от 200 лева пенсия, които ще получа! За хората в нужда да останат! Иначе ще ме е срам”. С тези думи голямата звезда на естрадата Георги Христов изригна в социалните мрежи в знак на съпричастност към българите на минимална пенсия.

Според певеца, който както колегата си Васил Найденов едва ли ще вземе повече от 200 лева пенсия, която вече си е изчислил, предпочита да се откаже от нея за сметка на нуждаещи се възрастни.

„Сам се осигурявам, защото, както знаем, повечето изпълнители няма да стигнем максималния праг на пенсия”, гневен е Жоро Христов. Според него българинът не е свикнал да си търси правата и това трябва да се промени, ако искаме да живеем в нормална държава.

„Аз не съм от този тип. Докато някои не се научат, че в тази държава има закони, които важат за всички, ще продължавам своята борба под една или друга форма с несправедливостите”, отсече талантът.

Макар че му остава още време до пенсиониране, тъй като е на 55 години, за певеца липсата на достойни пенсии за хората на изкуството е „морално убийство”, цитира „България днес”.

„Какво стана с Борето Гуджунов? А с останалите мои колеги, които си отидоха от този свят в нищета?”, риторично пита Христов, който през целия си живот е бил свързан с различни благотворителни каузи. „За мен да помогнеш не е равносилно да се похвалиш. Не трябва да е така”, категоричен е талантът.

„Аз съм от хората, които никога не си посипват главата с пепел. Родил съм се в България, тук публиката е създала името ми и винаги съм й задължен. Колкото и да сме малки като пазар, колкото и да е трудно, трябва да продължавам да работя и да се развивам заради тези, които винаги са ме подкрепяли и подкрепят.

Страната ни е малка, но сме народ с голямо сърце. Трябва да се опитаме да го отворим към хората, защото в противен случай кръвоносните съдове ще се запушат и то може да се пръсне. По-добре е да сме здрави и с туптящи големи сърца, които да дават топлина”, откровен е любимецът на публиката.