Георги Кадиев: Божков и Домусчиев бяха заедно монополистите на хазарта

Бившият зам.-финансов министър разкри, че ДКХ отказвала лицензи на чужди оператори години наред

Политика
11:07 - 18 Май 2020
6549
Георги Кадиев: Божков и Домусчиев бяха заедно монополистите на хазарта

Бившият зам.-министър на финансите и екс депутат Георги Кадиев разкри, че Васисл Божков и Кирил Домусчиев заедно са тъпчели хазартния пазар в своя полза и че заедно са изпълнявали монополна схема във връзка с разкритията на избягалия в ОАЕ олигарх от тази сутрин.

Кадиев обясни във фейсбук какво ще рече "пълен съпорт на Държавната комисия по хазарт" и за да повдигне завесата, обяви, че през 2015-2016 г. той самият бил потърсен от голям чужд хазартен оператор, за да потърси съвет защо държавната институция му отказвала години наред лиценз. Ето обяснението на бившия депутат:

"Докато бях народен представител, някъде 2015-2016 при мен дойдоха представители на голям чужд хазартен оператор и се оплакаха, че ДКХ с години не им разглежда искането за лиценз, вероятно под натиск на местен играч. Това поведение на ДКХ Божков и Домусчиев наричат "урегулиране на бизнеса".

Фирмите на Божков всеки месец са подавали декларации в ДКХ с обороти и платена такса, и те са приемани безпрекословно от комисията. Това, предполагам, ще е едно от доказателствата на Божков при обжалване на актовете на НАП. Това се нарича "спазване на законите на РБ".

Поради многобройните си дейности в хазарта- казина, игрални зали,лотарии, офлайн и онлайн хазарт, Божков постоянно е имал текущи казуси за решаване. Това се нарича "пълен съпорт в ДКХ", което пък значи "пълен съпорт на Горанов", след като той го праща в ДКХ".

А прогнозата на Кадиев е, че скандалът ще бъде замазан, за да не се стига до министерски рокади.