Георги Кадиев: Терзиев да поиска нови избори

Политика
16:28 - 19 Юни 2024
2531
Георги Кадиев: Терзиев да поиска нови избори

Настоящият ляв кмет на Будапеща Гергели Карачони спечели изборите срещу независимия кандидат Давид Витези, подкрепен от партията на Орбан, миналата неделя с едва 300 гласа. Това написа в социалните мрежи бившият социалист Георги Кадиев.

Витези оспори избора и поиска повторно преброяване, което бе направено от Избирателната комисия и разликата се сви до едва 41 гласа, което е 0.005% от гласувалите. Все пак, Избирателната комисия обяви Карачони за избран кмет на Будапеща, втори мандат. 

Вместо да приеме мандата, Карачони предложи повторение на изборите. И не просто го предложи, а отправи искане до Върховния административен съд да отмени изборите и да насрочи нови, с аргумента, че „демократичната легитимност на изборите зависи от достоверността на резултата“.

Сега да попитам цялата „демократична общност“ и Васил Терзиев, след като има толкова съмнения в достоверността на резултата от кметските избори в София, готови ли са да направят същото? Или ще ни обясняват какви страшни демократи са и ще се крият в кметството?

По това ще ги познаете.