Георги Кадурин нарече пиарката на Народния "тапигьоз"

Актьорът призова Велислава Кръстева да напусне театъра

Култура
20:07 - 01 Декември 2022
9564
Георги Кадурин нарече пиарката на Народния "тапигьоз"

Известният актьор Георги Кадурин зае позиция по скандала в Народния театър и призова пиарката Велислава Кръстева да напусне поста си. Кадурин стигна и по-далеч и определи бившата депутатка от ДПС с турската дума "тапигьоз", която според речника на турските думи в българския език означава "безогледен, нечувствителен човек". В гневен пост във фейсбук обаче актьорът не споменава името на Кръстева, макар и да се обръща към нея.

"Проверих значението на турската дума "ТАПИГЬОЗ" и се сетих за теб, PR-ке на Народен театър "Иван Вазов". Защо не напуснеш? Не виждаш ли, че най-талантливите хора от съсловието са против теб и такива, като теб и слава Богу, че е така! На какво разчиташ, че тези истински личности и творци ще се примирят от административните ти права и ще клекнат пред параграфи и разпоредби от хилавото ни Министерство с още по-хилавият ни министър. Не е необходимо да PRстваш на хора, които нямат нужда от реклама. Театърът е "Писане с пръчка по вода". Оставете ни водата и не я превръщайте в шербет!", изригна Георги Кадурин в социалните мрежи.

Актьорът не е част от трупата на Народния театър, но подкрепя колегите си там. Както е известно, вече повече от месец бушуват страсти в трупата на НТ "Иван Вазов". Всичко започна, след като Морфов надраска вратата на служебния кабинет на Велислава Кръстева с обидни надписи "ДПС", "пиар на Ахмед Доган" и "Изчезвай". В отговор, Кръстева обяви, че е жертва на тормоз от страна на именития режисьор, а директора Васил Василев разпореди проверка. Морфов пък в писмо до медиите се похвали, че той е извършител на вандалския акт, като по този начин изразил формата си на протест.

По-рано днес 47 актьори се подписаха в знак на подкрепа към директора Васил Василев, а сред тях личат имената и на 7 звезди от постановки на Сашо Морфов, сред които са Деян Донков, Дарин Ангелов и Иван Юруков. Подписка срещу ръководството на театъра пък подеха други двама актьори - Валери Йорданов и Албена Колева. Йорданов иска оставката не само на пиарката Велислава Кръстева, но и на директора Васил Василев. Прави впечатление, че в конфликта министъра на културата Велислав Минеков е на страната на протестиращите срещу директора актьори. Днес той намекна на извънредна пресконферензия, че може да уволни Васил Василев.