Георги Марков анализира: БСП почина, изборите до дупка са неизбежни

Ставаме президентска република, само Борисов може да се справи с апокалипсиса, който ни чака, твърди отявленият привърженик на Орбан

Политика
23:43 - 02 Октомври 2022
7529
Георги Марков анализира: БСП почина, изборите до дупка са неизбежни

Бившият депутат от СДС и бивш конституционен съдия Георги Марков, който живее в Унгария и е отявлен привърженик на унгарския премиер Виктор Орбан направи анализ на отминалите парламентарни избори у нас, който публикува във фейсбук под заглавие "Някои истини за избори 2022".

1. Отново 2/3 от българските граждани обърнаха гръб на парламента. Партията на не гласуващите победи гласуващите.

2. Партиите са в такава криза, че дори победителят изглежда ще е под 600 000 гласа. Едно време с толкова едвам се влизаше в парламента.

3. Вървим към къси парламенти и дълги президентски управления. Де факто ставаме президентска република. Не случайно, Радев откри съоръжение, което не е направил и не покани този, който го е направил като премиер - Борисов. Дори почна в Родината си да говори на английски, нали сме колония.

4. В България няма десен лидер и дясна партия. Десните избиратели нямаше за кого да гласуват. ГЕРБ се набута в неолибералната писта на ПП и ДБ.

5. Изборите до дупка са НЕИЗБЕЖНИ. Каквото и правителство да се направи, ще бъде обрулено като круша. Парламентът е слабо представителен без ясно мнозинство.

6. Машинното гласуване е идиотщина. Трябва да следваме италианците и поне 1/3 от депутатите да се избират мажоритарно в един тур. Не може бариерата за една партия от 4% да е същата и за коалиции. В Италия я направиха 10%, колкото в Унгария.

7. Лозунг да се гласува за евроатлантически ценности не е печеливш. Маса хора свързват с него третия пол, джендър идеологията, ислямизацията на Европа, не контролираната миграция, майдан и войни като тази в Сърбия и Ирак.

8. Не работи примитивната русофобия, но и същата русофилия. Излизането от НАТО е глупост, която ще ни направи безпомощни. Излизането от ЕС също, въпросът е, че Съюзът трябва да бъде на национални фържави, а не Съединени европейски щати, както искат Макрон и Щолц.

9. Сорос навлезе с милиони в България чрез десетки НПО, които в София и големите градове извършват политическа дейност, което Конституцията забранява. Ако не изгоним Сорос никога, ама никога няма да се оправим. Та той ще има 70 депутати, което е позор за България.

10. И децата знаят, че сме колония, управлявана от американското посолство и не виждат смисъл да дават своя вот. Надупили сме се като по времето на СССР.

11. БСП почина, отиде в небитието при френските социалисти. Заради едно министерско кресло, лидерката клекна на соросоидите.

12. Кампаниите на всички партии започнаха и завършиха с комедии от грешки. Да вземат Цветанов под наем. Обадих му се да си направи фирма - що е изборна кампания и има ли почва у нас.

13. България няма лидер, но има опитен политик, който може да се опита да се справи в апокалипсиса, който ни чака. Това е Борисов.