ГЕРБ поиска оставката на шефа на енергийната комисия

Липсата на доклад от решението за държавни компенсациии взриви бившите управляващи

Политика
10:36 - 02 Февруари 2022
1524
ГЕРБ поиска оставката на шефа на енергийната комисия

ГЕРБ поиска оставката на председателя на енергийната комисия Радослав Рибарски заради липса на доклад от вчерашното заседание, на което беше разгледан проект на решение за 100% компенсация за тока за общини, болници, училища и храмове. Това заявиха от партията на брифинг в парламента.

ГЕРБ посочи че в дневния ред на парламента има точки, които не отговоряли на изискванията. В същото време проектът за решение за компенсациите на общини и болници не може да бъде включен за разглеждане в пленарна зала.

Не само правителството не работи – не работят и комисиите към парламента. Вчера комисията по енергетиката вчера свърши в 12 часа, управляващото мнозинство се въздържа, но докладите можеха да станат следобед, но това не се случи, каза Росица Кирова.

Председателите на всички комисии в Народното събрание от управляващото мнозинство – те не работят, когато има важни предложения за всички български граждани, каза още Кирова.

Александър Ненков попита защо не се компенсират и общините така, както ЕРП-тата. „Дали, защото кметовете са от ГЕРБ? Но кметовете не представляват ГЕРБ, те представляват своите граждани. За нас това е като един вид наказание, само че те не разбират, че наказват кметовете на ГЕРБ, а наказват обикновените граждани, обикновените хора.”, каза още Ненков.