ГЕРБ посече ПП: Няма нужда Бойко Борисов да идва на лидерска среща

Десислава Атанасова и заместниците й били оторизирани да взимат всички решения за коалицията със СДС

Политика
11:53 - 20 Октомври 2022
3001
ГЕРБ посече ПП: Няма нужда Бойко Борисов да идва на лидерска среща

Готови сме на компромис и търсим съгласие. Така шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова потвърди новината, че партията изтегля номинацията на Росен Желязков за председател на НС. И отряза поканата от ПП за лидерска среща в зала "Запад", която Кирил Петков и Асен Василев обявиха от 12,00 часа. Атанасова напомни, че именно ПП са отказали да се включат в разговорите, предложени от ГЕРБ-СДС чрез експрезидента Росен Плевнелиев и бившия външен министър Соломон Паси. "Така всичко изглежда - че вместо да се търсят решения за хляба, ни се предлагат зрелища", отсече Атанасова. 

"След като няма съгласие за това най-голямата партия да излъчи председател, а втората оттегли своята номинация, сме съгласни третата да излъчи председател на НС. Съгласни сме и това да е най-възрастният, или най-опитният... Просто да излъчим председател", призова тя. 

"Не е нужно да ходи който и да било от ГЕРБ, в която и да е зала. Защото в пленарната зала, на открити заседания, всеки може да изкаже и да отстои публичната си политическа позиция", напомни герберка номер 1 в НС. 

Като председател на групата, заедно с Румен Христов и зам.-шефовете на ГЕРБ - Томислав Дончев и Даниел Митов, Атанасова и посочените били оторизирани да взимат всякакви решения от името на групата.

"Затова не смятаме, че трябва да водим разговори в различна от пленарната зала, където са знамената на България и ЕС и където звучи химнът. Другото е несериозно", отсече Атанасова. 

А Томислав Дончев напомни: "Изборите свършиха. Тук не е състезание кой е най-иновативен. А сме пратени тук да вършим работа. Колективната безотговорност това да не се случва ще бъде казано навън. Най-лошото е да ползваме парламента като трибуна за политически изказвания и да преливаме от кампания в кампания“.