ГЕРБ: ПП-ДБ да оттеглят кандидата си за шеф на НЗОК

Имало документ с невярно съдържание, неподадена декларация и нарушение в Търговски закон

Топ
15:15 - 28 Юли 2023
3201
ГЕРБ: ПП-ДБ да оттеглят кандидата си за шеф на НЗОК

“Продължаваме промяната - Демократична България" трябва да оттеглят кандидатурата си за шеф на Здравната каса Стоян Михайлов  Това е единственото възможно логично решение от партия, която твърди, че е почтена и издига само високо морални и нравствени личности. Това каза  народният представител от ГЕРБ-СДС и председател на Комисията по здравеопазване в парламент Костадин Ангелов.

Той изрази притеснение относно информацията, която излиза в медиите за Михайлов. По думите му тя е еднозначна и има подписан пред нотариус документ с невярно съдържание, има неподадена декларация по Закона за мерките за изпиране на пари, както и нарушение в Търговски закон. “За всички тези неща Стоян Михайлов казва, че не е виновен той, а някой друг. Това е много притеснително", добави Ангелов.

“Ако от ПП-ДБ искат наистина да градят чиста държава, както декларират, трябва да издигат и чисти личности. Няма как човек, който е нарушил няколко закона, да му поверим да управлява милиарди на българите по отношение на Здравната каса", бе категоричен той.