ГЕРБ-СДС няма да участва в преговори за кабинет в този парламент

47-то Народно събрание е изчерпано и то не е в състояние да излъчи правителство, което да извади България от дълбоката криза - смята депутатът Анна Александрова

Топ
14:41 - 03 Юли 2022
4238
ГЕРБ-СДС няма да участва в преговори за кабинет в този парламент

"За мен обратната връзка с хората винаги е била приоритет. Уверявам Ви, че чета всеки въпрос, който ми се задава под моите публикации. Ще кажа няколко думи по два от тях" - Това коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Анна Александрова във фейсбук и допълва:

1. Коалицията ГЕРБ-СДС счита, че 47-то Народно събрание е изчерпано и то не е в състояние да излъчи правителство, което да извади България от дълбоката политическа и икономическа криза, която бе предизвикана от правителството на Кирил Петков и партиите, които го подкрепят.
Най-голяма отговорност носи мандатоносителят
"Продължаваме промяната", които допуснаха това.
От тази гледна точка ние считаме, че единственият изход са предсрочни парламентарни избори, които да изразят волята на хората, с което да се формира дясно и евроатлантическо мнозинство в следващия парламент.
Ние нямаме да участваме в преговори за кабинет в рамките на този парламент, без значение с чий мандат.
2. От ГЕРБ-СДС многократно сме изразявали своята позиция за връщане на възможността за гласуване с хартиена бюлетина. Нейното премахване отблъсна хиляди хора от изборния процес и доведе до безпрецедентно ниска избирателна активност.
Внесли сме законопроект по тази тема, настояваме за включването му в дневния ред на НС, но това не зависи само от нашата воля, а и от тази на другите парламентарни групи, които до момента блокират разглеждането. През тази седмица един глас не достигна, за да се случи.