ГЕРБ-СДС са първи в Северна Македония

Българските граждани можеха да гласуват на 5 места - в Скопие се събраха най-много

Политика
11:49 - 28 Октомври 2024
620
ГЕРБ-СДС са първи в Северна Македония

ГЕРБ-СДС са получили най-много гласове от гласувалите вчера български граждани в Република Северна Македония (109), с втори резултат са Продължаваме промяната - Демократична България (53), следвани от Възраждане (48), Има такъв народ (24). За ДПС –Ново начало са гласували 7 избиратели, 8-за БСП, 5 за Алианс за права и свободи, 3 за МЕЧ. Данните са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Българските граждани в страната можеха да упражнят правото си на глас на пет места- в посолството на страната ни в Скопие, където гласуваха и най-много избиратели, в Генералното консулство на България в Битоля, избирателни секции бяха открити и в Охрид, Прилеп и Струмица.

Общо 327 български граждани гласуваха в Република Северна Македония на проведените вчера парламентарни избори, на практика най-малко в сравнение с тези, гласували на изборите през последните три години. През юни т.г. в Северна Македония гласуваха 340 български граждани, през април 2023 г. бяха 453, а на изборите през октомври 2022 г. 461 избиратели.