ГЕРБ загуби втория бастион на Цветанов - Благоевград

Мятащият гьобеци Атанас Камбитов си остава у дома, новият кмет е Румен Томов

Политика
20:00 - 03 Ноември 2019
6272
ГЕРБ загуби втория бастион на Цветанов - Благоевград

ГЕРБ загуби втори град, сочен за бастион на бившия заместник на премиера Бойко Борисов Цветан Цветанов - Благоевград. След оспорван втори тур на местния вот досегашният кмет на областния град Атанас Камбитов бе детрониран от независимия кандидат Румен Томов, подкрепен от БСП.

Томов получи 50 % от вота, а Камбитов взе едва 40 на сто подкрепа от местните гласоподаватели. "Благодаря ви. Моята кампания бе изключително чиста. Явно жителите на благоевград я предпочетоха. Първото, което ще направя, е да обърна управлението на общината към гражданите. Ще възстановя приемния ден на кмета. И ще се боря за човечност", каза Томов. 

Размятането на компромати между двамата кандидати започна още преди първия тур и не спря до балотажа. Преди дни в социалните мрежи се появи скандален видеоклип как Камбитов танцува под музикалния съпровод на Йордан Йончев-Гъмзата, с черно бомбе на главата, с пура в устата и с банкнота от 50 лева, лепната върху челото му. В компанията му за купона след първия тур са евродепутатът Андрей Новаков и екс зам.-лидера на ГЕРБ Цветан Цветанов, сочен за ментор на Камбитов. Първият град, за който се смяташе, че е твърдо на управляващата партия, а загуби от раз, бе Банско.