Герберът, одобрил 1,5 млн. харчове на Тодор Попов, напусна партията

Общинският съветник Атанас Качаков се отлюспи от ГЕРБ-Пазарджик

Политика
14:55 - 09 Август 2019
6644
Герберът, одобрил 1,5 млн. харчове на Тодор Попов, напусна партията

Общинарят Атанас Качаков, подкрепил безрасъдните харчове на 1,5 млн. лева от кмета на Пазарджик Тодор Попов, е депозирал молба до областното ръководство на ГЕРБ за прекратяване на членството си в партията. Новината потвърдил самият той пред регионални медии по-рано днес.

Качаков беше единственият представител в ОбС – Пазарджик на ГЕРБ, подкрепил с гласа си актуализацията на бюджета на Пазарджик. Така с помощта и на двама червени съветници Тодор Попов успя да узакони около 1.5 млн. лв. самоволно направени разходи от пари на данъкоплатците само за половин година.

Още по време на заседанието на местния парламент в сряда, 31 юли, в кулоарите се заговори, че гласуването на Качаков в полза на кмета Тодор Попов най-вероятно ще му струва раздяла с ГЕРБ, но подадената оставка е станала факт в началото на настоящата седмица.

Причината, която Качаков изтъкнал пред медиите, обаче са лични. По думите му в момента бил много зает и натоварен с работа в „Костал“ и не можел да обръща внимание на партийни неща. Съветникът изразил и притеснение от наближаващите местни избори отново в контекста на допълнителните натоварвания извън личните и професионалните ангажименти.