Гешев обяви: Не сме безгрешни, но имаме желание това да се промени

Общество
11:29 - 21 Декември 2022
1345
Гешев обяви: Не сме безгрешни, но имаме желание това да се промени

„Прокуратурата и аз като главен прокурор ви чуваме и сме съпричастни с вас. Ще направим всичко възможно да има справедливост. Но за да настъпят промени и да спасим други български деца, са нужни съвместни усилия. Заедно - гражданите и институциите, които имат желание да работят за народа, трябва да направим всичко възможно това повече да не продължава“.

С тези думи главният прокурор Иван Гешев се обърна към близки на убити в пътнотранспортни произшествия, събрали се в читалище „Св. св. Кирил и Методий“ в пазарджишкото село Братаница. Срещата бе по инициатива на близки на загинали и пострадали при тежки транспортни произшествия.

„Целта ни е с вас – гражданите, да накараме институциите, които не са си свършили работата, да си я свършат, за да има справедливост за загиналите и бъдеще за живите деца“, каза Иван Гешев. - Всички трябва да си свършат работата – Народното събрание да приеме различни закони, изпълнителната власт да осъществява реален контрол на хората, които нарушават пътната безопасност“, добави Гешев.

На срещата в Братаница присъстваха говорителят на главния прокурор Сийка Милева, Богдан Милчев, председател на Института за пътна безопасност, главен инспектор Асен Гешев, началник на сектор Пътна полиция при ОДМВР-Пазарджик, инж. Мая Шимбова, директор на Областното пътно управление в града, окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова, представители на местната власт в с. Братаница и с. Ветрен дол, както и Иван Спасов, представител на семействата на убити при ПТП, и отец Димитър, секретар на Архиерейското наместничество в гр. Пазарджик и свещеник в църквата „Св. Троица“ в с. Братаница.