Гешев се среща с родителите на прегазената Моника

Срещата с главния прокурор ще бъде в понеделник и бе уговорена от Иван Спасов, близък на почерненото семейство

Общество
19:30 - 28 Октомври 2022
1689
Гешев се среща с родителите на прегазената Моника

Главният прокурор Иван Гешев ще се срещне с родителите на прегазената 8-годишна Моника Стоименова от пазарджишкото село Братаница, която загина на 19 юли м.г. под гумите на служебен автомобил на МВР, управляван от спецполицай.

Срещата с главния прокурор ще бъде в понеделник и бе уговорена от Иван Спасов, близък на почерненото семейство, който ще придружи Блага и Марин до прокуратурата. Родителите на загиналото момиченце настояват за ефективна присъда за бившия вече антимафиот Владимир Панайотов, след като тази седмица пловдивският Апелативен съд измени наказанието му от 4 години и 8 месеца ефективно лишаване от свобода в условно.

По този повод днес близки и познати на Моника и граждани спряха движението за час по пътя от Пазарджик за Велинград на мястото, където стана трагедията. Те искаха справедливо наказание за шофьора, прегазил момиченцето. Ако след срещата с г-н Гешев не постигнем резултат, ще направим протест пред Съдебната палата в столицата и после пред парламента, обясни Спасов.