Гласуват номинацията на Данаил Кирилов за правосъден министър

Още не е ясно дали парламентът ще събере кворум

Политика
08:10 - 05 Април 2019
2336
Гласуват номинацията на Данаил Кирилов за правосъден министър

Днес се очаква парламентът да гласува кандидатурата на Данаил Кирилов за министър на правосъдието. Шефът на правната комисия в парламента бе предложен от премиера Бойко Борисов и дори му бе поставена задача общинските съветници да бъдат включени в антикорупционния закон и да декларират конфликт на интереси. 

Кирилов ще заеме мястото на Цецка Цачева, която подаде оставка след аферата "Апартаментгейт". На мястото му в комисията вероятно ще го наследи бившата здравна министърка Десислава Атанасова, прогнозира Lupa.bg.

За да официализира встъпването на кандидат-министъра във властта, в парламента трябва да има обикновено мнозинство - повечето от половината присъстващи в зала. ГЕРБ, "Обединените патриоти" и "Воля" имат общо 134 депутати. 

ДПС досега гласуват против назначенията в кабинета, а БСП декларираха, че няма да се върнат в пленарната зала, а номинацията на Кирилов определиха като "ясен знак, че правителството няма нито идея, нито желание да преодолее проблемите пред българската съдебна система".