Глътка въздух за Евертън след гол в 99-та минута

Спорт
11:59 - 18 Март 2022
1192
Глътка въздух за Евертън след гол в 99-та минута

Евертън срази Нюкасъл с минималното 1:0 в мач от 20-ия кръг на Висшата лига. Срещата определено няма да се запомни с нещо кой знае колко интересно в игрови аспект, ами с неприятния инцидент, който се разигра в началото на втората част. Тогава фен влезе на терена и се завърза със свински опашки за гредата на едната врата, като опита да се обеси. 

За радост на всички, органите на реда и стюардите влязоха на време на терена и успяха да освободят младежа.

Десет минути преди изтичането на редовното време Алан си изкара червен картон и „карамелите“ останаха с човек по-малко. Секунди преди последния съдийски сигнал обаче домакините се добраха до трите точки с гола на Алекс Иуоби.

След успеха Евертън се отдалечи на 3 точки от зоната на изпадащите. Мърсисайдци са 17-и с 25 пункта, докато Нюкасъл е 14-и с 31.

По-добре в мача влязоха домакините, но през първата част сериозни голови положения липсваха. Определено по-интересните събития се случиха след почивката. След първите 45 минути логично се запази нулевото равенството.

В началото на втората част се случи неприятния инцидент с фена, който се опита да се обеси, завръзвайки се със свинска опашка за една от гредите. Вследствие игровите действия бяха спрени в продължение на десетина минути.

В 70-ата минута Мигел Алмирон проби отдясно и комбинира с Бруно Гимараеш. Последва удар на португалеца, който беше избит от Асмир Бегович. Крис Ууд можеше да направи добавка, но не успя да играе с топката. Беше отсъдена и засада, така че евентуален гол нямаше да бъде зачетен.

Осем минути по-късно Антъни Гордън отправи много опасен удар. Мартин Дубравка успя да реагира навреме и със сетни усилия, с върха на пръстите си успя да спаси.

Десетина минути преди изтичането на редовното време Алан получи директен червен картон, след като влезе остро в краката на Ален Сен-Максимен. Крейг Поусън преразгледа ситуацията с помощта на ВАР, след което взе решението да изгони футболиста на „карамелите“.

В 90-ата минута Джон Уилок не успя да преодолее Бегович. Добавеното време на срещата беше 14 минути заради инцидента с протестиращия фен.

Съвсем логично Нюкасъл атакуваше по-активно и си личеше, че е с човек повече на терена. Евертън обаче не се бранеше глухо и чакаше своя шанс. Той дойде в 99-ата минута, когато Алекс Иуоби реализира победния гол. Именно той започна нападението, комбинира с Доминик Калвърт-Люин, който му върна. Последва удар на Иуоби в далечния ъгъл и гол.