Главчев дава на прокуратурата разрешителното за "Мама и аз"

Актуални новини
11:18 - 03 Май 2024
3232
Главчев дава на прокуратурата разрешителното за "Мама и аз"

Министър-председателят Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата по случая с Многопрофилна болница за активно лечение "Мама и Аз" в София, за да бъде направена пълна проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с даването на разрешение за изграждане на лечебното заведение.

Решението му е в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта. Във вторник Министерския съвет одобри изграждането на частната болница с инвеститор "Търговска лига".

Веднага след това обаче последва вълна от негативни реакции, включително от президента Румен Радев, ПП-ДБ, лидерът на ДПС Делян Пеевски заради опасения, че това може да спре изграждането на чаканата 46 години национална педиатрия.

В проекта за частната "Мама и аз" бе предвидено изграждане на болница по 39 медицински специалности с 20 клиники и отделения с общо 413 легла. В последствие обаче от здравното министерство обясниха, че всъщност е предвидено там да се лекуват пациенти над 18 г. и да има само едно педиатрично отделение с 40 легла.