Главсекът на МВР: Платени лумпени от футболните агитки пуснаха кръв в София

Ивайло Иванов очаква още повече провокации днес

Общество
14:28 - 11 Юли 2020
4446
Главсекът на МВР: Платени лумпени от футболните агитки пуснаха кръв в София

„Смело и категорично заявявам, че сблъсъците на стощния протест в София бяха предварително подготвени. Ние имахме тази информация, че ще има платени хора, хора от спортните среди, от футболните агитки и т.н. Когато говорят финансовите средства, то клубната принадлежност няма значение“, това заяви главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов на извънреден брифинг по повод вчерашната ескалация на напрежението на протестите в София.

„Хора, които имат интерес да предизвикат безредици, бяха на вчерашните протести. Не е тайна, че от доста време в страната се развиват разни събития. Стоя далеч от политиката и не взимам страна, но снощи какво ли не гледах по социалните мрежи. Всички полицаи, които вчера пазиха протестите бяха предварително инструктирани да не използват физическа сила, ако това не бъде необходимо. Повечето униформени са служители от повече от 15-20 години. Ние не пазим нито една политическа сила, а пазим хората“, категоричен бе главен комисар Иванов.

„Целта ни бе да не допускаме сблъсъци между двата протеста и между протестиращите и полицаите. Подготвени сме и знаем, че довечера ще изкарат още повече хора. Хората, които правят проблемите в София, са от едни среди и ги знаем. Те не са глупави - следят обстановката, телефонът им е все на ухото и командват какво да се случи.

Част от протестиращите вчера, блокирали пътя на автобусите с привърженици на ГЕРБ, бяха от агитката на "Левски". Снимка: тв екран.

На протеста вчера се видя как част от мъжете, подгонили автобусите със симпатизанти на ГЕРБ и блокирали ги в центъра на София, са с фланелки на агитката на "Левски". Засега остава загадка дали ултрасите са изкарани умишлено да протестират и да сеят размирици, или са действали импулисвно и по своя воля.