Гол в 32-рата секунда спря Милан

Спорт
18:49 - 15 Април 2023
1603
Гол в 32-рата секунда спря Милан

Милан сгреши в пети от последните си шест мача в Серия А, завършвайки наравно 1:1 при визитата си на Болоня от 30-ия кръг на италианския шампионат. По този начин „росонерите“ остават на четвъртото място във временното класиране с 53 точки, но само на две пред градския си съперник Интер, който по-късно тази вечер приема Монца. Болоня е осми с 44 точки.

Срещата започна кошмарно за Милан и след едва 32 секунди игра домакините вече имаха аванс в резултата. Стефан Пош бе забравен отдясно, успя да пробие в наказателното поле и пусна към Никола Сансоне, а за него остана най-лесната задача просто да чукне топката в опразнената врата на Милан за 1:0.

Шест минути след това Анте Ребич навлезе в наказателното поле на домакините и след единоборство със съперник се свлече на замята, за което поиска дузпа, но 11-метров наказателен удар не последва.

В 22-ата минута Алесандро Флоренци изпълни пряк свободен удар към десния ъгъл, но Лукаш Скорупски успя да се намеси и изби в корнер.

В 40-ата минута „росонерите“ все пак успяха да изравнят. След неразбория в наказателното поле на Болоня топката падна право в краката на Томасо Побега, който не се поколеба и нанесе страховита тупалка, като не остави никакви шансове на Скорупски – 1:1.

През второто полувреме Милан организира няколко добри атаки, но футболистите на гостите бяха ялови пред гола и опропастиха нелошите шансове за попадение.

В 84-ата минута Браим Диас направи отличен индивидуален пробив през центъра на терена, стигна до границата на наказателното поле, откъдето натисна спусъка, но бе много неточен и топката излезе високо над вратата в аут.

Три минути по-късно топката срещна ръката на Джон Лукуми в наказателното поле, Милан имаше сериозни претенции за дузпа, но заради рикошет в крака на колумбийския бранител такава нямаше.