Гонзо: Бербатов никога не може да ми бъде лидер

В последните месеци постъпиха още сигнали за уговорени мачове у нас, заяви шефът в БФС

Спорт
16:15 - 29 Юни 2022
2535
Гонзо: Бербатов никога не може да ми бъде лидер

Техническият директор на БФС Георги Иванов разкри, че се водят преговори и с чужденец за национален селекционер, а неговото име ще бъде обявено на 28 юли.

Гонзо призна, че в последните два месеца има нови сигнали от УЕФА за съмнителни мачове с българско участие.

"Президентът Борислав Михайлов каза, че в края на юли ще обявим кой ще бъде треньор. Това ще се случи на Изпълкома. В момента текат разговори и обсъждаме кандидатури с техническия екип, с който трябва да изберем кой ще бъдат кандидатите за треньор и на 28 юли Изпълкомът ще вземе крайното решение кой ще води България.

Много е важно да отсеем правилните кандидати – дали ще е българин или чужденец, за нас е важно да бъде човек, който има дългосрочна визия как ще развие отбора", заяви Иванов.

Шефът в БФС не пропусна и сагата с президентския пост и кандидатурата на Димитър Бербатов.

"Шумотевицата те я създават, техният прословут екип. Мартин Петров критикува. Целият им екип го прави. Критикуват и дават пресконференция преди мачовете на националния отбор.

Играл съм с тях, двама от тези трима се отказаха точно заради критики към националния отбор. Много е жалко, когато ти си го изпитал на гърба си и си се отказал заради това, че са те критикували, в същия момент преди мач на националния отбор излизаш и даваш пресконференция, критикувайки президент, треньори, футболисти.

Лично на мен това не ми пречи, даже се забавлявам на техните пресконференции. Но това пречи на работата на футболистите и треньорите. Заради това понякога реагирам остро. Ако се отнасят по същия начин, пак ще реагирам по същия начин. Аз нямам претенции към тях. Те са кандидати за президент. Но кандидат за президент си тогава, когато има конгрес. Конгресът, ако е след 3 години, тогава какъв кандидат си. Има съд, който ще определи дали ще има конгрес след три месеца, след три години.

В крайна сметка на последния конгрес 400 клуба дадоха доверието си на Борислав Михайлов. Само един клуб имаше, който беше против. Това, което тези момчета искат да направят, да си изложат програмата, вижданията, които имат за футбола, как смятат да го развиват. И тогава вече хората да преценяват дали те са по-добри от настоящото ръководство. До момента не съм чул нищо конкретно как и какво ще направят.

Да, събират там някакви хора – 200 човека от аматьорските клубове, обясняват някакви неща, повечето от които не са верни.

Имат желание за власт, но не са подготвени за това нещо. Не са се сблъсквали с реалните проблеми, само са ги чували. Няма как да водиш политика с президенти на клубове, които дават по 15-20 милиона.

Другият начин е да си направиш някакви закони, нещо подобно на това правителство – не го интересува как ще се реагира – дали нагоре или надолу, правят се някакви сметки и накрая катастрофата е задължителна", сподели Гонзо прд Блиц.

"Не смятам, че тези момчета трябва да бъдат в този филм. Когато играхме заедно, беше различно. Имахме доста футболисти, от които всеки от тях може да бъде лидер.

На мен Бербатов никога не може да ми бъде лидер, но в крайна сметка пък може да се е вживявал като такъв. При тях всичко е химера. Обясняват постоянно, атакуват нещо.

Да, не е нормално да сме подложени на натиск. Ние за какво да ги критикуваме – за личния живот ли? Аз никога не бих го направил, дори и да зная нещо за личния им живот. А те започват да ги смесват, което е много лошо", допълни техническият директор на БФС.

"Последните два месеца са около 3-4 сигналите за съмнителни мачове у нас. Дошли са при нас, ние сме ги предали, а органите, които трябва да разследват, не вършат нищо. И излиза спортният министър и казва, че има мач, който е подаден от УЕФА. А ти си човек, който трябва да разследва.

Всичко трябва да се направи така, че клубовете да започнат да произвеждат играчи, да ги развиват, да започват да играят в мъжкия футбол и тогава ще играят повече българи. В школите така се работи, че много голяма част от футболистите – от 13 до 18 г., не се набляга на физическата подготовка. Футболистите са атлети, трябва да имат скорост, сила… В клубовете всеки работи както иска", завърши една от легендите на Левски.