Горанов: Не бива "Визия за България" да се бърка с "Мизия за България"

Политика
13:47 - 19 Май 2019 (обновена)
5360
Горанов: Не бива "Визия за България" да се бърка с "Мизия за България"

Близо 14 000 членове и симпатизанти на ГЕРБ направиха мексиканска вълна днес по обед в столичната зала „Арена Армеец“ в чест на кандидата на ЕНП за председател на Еврокомисията Манфред Вебер. Те се изправяха и сядаха с табели с надпис „The Power of We – Weber“. Германският политик пристигна днес в София специално за предизборното мероприятие на ГЕРБ.

В събитието, освен премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, участват ръководството на партията, както и представители на всички областни структури на организацията в цялата страна, депутати, министри, общински съветници, кметове и председатели на общински съвети от ГЕРБ, както и кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС.

Родопски гайди дадоха старт на основното предизборно мероприятие на управляващата партия.


Първият оратор на форума бе финансовият министър Владислав Горанов. За първи път от създаването на ГЕРБ централно политическо събитие не се открива от зам.-лидера и шеф на предизборния щаб Цветан Цветанов.

Има алтернатива, но не е по-добра от ПП ГЕРБ, заяви Владислав Горанов. Той индиректно атакува лидера на БСП Корнелия Нинова с думите: "Не бива "Визия за България" да се бърка с Мизия за България". Нинова е родена в село Крушовица, община Мизия.

„Само за 5 години БВП е нараснал с 40 на 100. Положителна тенденция се наблюдава, спрямо предходното четвъртмесечие. Предвидихме увеличение на минималната работна заплата на 650 лв. и стриктно работим за това“, посочи той в изложението си. „Предложихме мерки за връщане на деца в училище, само за две години върнахме 42 хил. деца. До края на 2021 ще се работи само на последните 82 км. от Велико Търново до Търговище“, допълни Горанов. 

„Използването на лъжата в политиката не е помогнало на никого. Това е престъпление срещу поколенията. Искам да завърша с това - алтернатива има, но не е по-добра от ГЕРБ и това, което трябва тя да даде“, добави финансовият министър.

След Горанов думата бе дадена на вицепремиера Томислав Дончев. "Днес трябва да бъдем по-добри, отколкото сме били вчера", изтъкна в словото си той.


„Първо бих искал да говоря за Европа“, посочи Дончев и обърна внимание, че е имало времена, в които е имало разруха и войни. „Сега е друго време. Сега е време да изграждаме, да надграждаме Европа, да я правим по-силна, да я правим по-сигурна. Освен благоденстваща, социална, аз искам Европа да бъде по-дръзка, да се мери във всичко с нашите глобални приятели. Недейте да слушате тези, които ни обясняват, че Европа е стара, и е загубила хъс. Докато Европа има дръзка цел, докато Европа се развива, тя е млада“, каза Дончев.

„Имаше времена не много отдавна, когато в България имаше разруха, когато не се създаваше нищо ново, а изграденото се разграбваше. Имаше времена на смут, на разкол. Надявам се тези времена да са минали отдавна. Сега е време да се гради и надгражда България. Като казвам да се гради нямам предвид само пътища, железници, училища, детски градини, паркове и лаборатории“, посочи още Дончев. Според него трябва да се фокусира гражданската енергия на едно място. „Не слушайте тези, които ни обясняват, че България би тръгнала по-бързо напред, като се движи назад. Едва ли някой тук се съмнява, че ние тук сме най-добрите, но имаме опит“, подчерта вицепремиерът.


„Имаме опит, имаме експертиза. Това не е достатъчно“, изтъкна той и подчерта, че е важно доверието. „Доверието е тази тънка нишка, която свързва гражданина и държавата, ако тя се скъса, не сме държавници, а самозванци. Днес трябва да бъдем по-добри, отколкото сме били вчера“, каза Дончев.

След Дончев на трибуната един след друг се качиха зам.-председателите на ГЕРБ - кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. След тях думата бе дадена на Цветан Цветанов, който с емоционално слово успя да наелектризира залата. "ГЕРБ трябва да спечели тези избори", заяви той. 


Очаквайте още подробности!


Снимки: БТА