ГОРЕЩА ИНТРИГА: Доган отписал "пътника" Хасан Азис

Илхан Кючюк зорлем набутал бившия кмет на Кърджали в екипа за визитата в Турция

Политика
13:16 - 11 Октомври 2024
9470
ГОРЕЩА ИНТРИГА: Доган отписал "пътника" Хасан Азис

Хасан Азис е "пътник към подсъдимата скамейка" – до този извод е стигнал преди година Ахмед Доган, който в качеството си тогава на почетен председател на ДПС „изпитваше“ кандидатите за кметове на Кърджали. 

Към 19.00 часа на 19 септември м. г. Доган се обърна към Хасан Азис Исмаил с думите „20 години са много, драги!“, което беше разчетено като „Ти вече не си наш!“. Знаково Доган благодари на адвокат Муса Сеидахмед за изнесената от него информация за аферите в „Белия кораб“ и пагубното управление на Община Кърджали в последните 12 години.

Същата вечер Доган споделил пред останалите до късно в „Боянския сарай“ по-близки от „върховете на ДПС“, че „няма да се занимават повече с Хасан Азис, пък прокуратурата каквото иска да прави с него“, пише "24Родопи". В следващите месеци бившият кмет на Кърджали се опита да се хареса на председателя на ДПС Делян Пеевски, но след като стратегията му се оказа неуспешна, отново стана „доганист“.

Доган не прие през лятото Хасан Азис в „летния сарай“ в Росенец, но пък го включи в екипа си – бившият кмет на Кърджали е назначен за един от координаторите на „Алианс за права и свободи“ в Турция. Този пост пък му е издействан от евродепутата Илхан Кючюк.

Припомняме, че Хасан Азис е с повдигнато обвинение и му е наложена мярка „Подписка“. Той остава в ареста, а от СРС-та лъсна, че е кроял покушение срещу Делян Пеевски.