Говорителят на кабинета иска оставката на Нинова на секундата

Политика
11:16 - 15 Ноември 2021
7829
Говорителят на кабинета иска оставката на Нинова на секундата

Говорителят на служебното правителство и бивш глашатай на БСП Антон Кутев поиска незабавната оставка на шефката на червените Корнелия Нинова заради поредния предизборен крах - този път до петото място за левицата. Според Кутев е дошло време не просто за спасението на лявата идея, а за физическото оцеляване на Столетницата. 

Призиви за оставка на Нинова се чуват от структури в цялата страна, особено след като на пресконференция снощи тя обяви, че партията е трета политическа сила, а всъщност се сгромоляса до петата позиция след паралелното преброяване на протоколите и вота от чужбина. А въпросът за нейното оттегляне от върха на БСП изобщо не стоял на дневен ред, обяви самата тя. 

"Оставката е личен акт и Корнелия Нинова вероятно няма да си подаде оставката. За такова действие е нужна морална структура на личността, от която председателката видимо е лишена. Решенията на Нинова вече нямат никакво значение.

Сега важно е дали 130 годишна партия може да реши проблем със собственото си управление. Днес става въпрос за физическото оцеляване на партията и незабавната смяна на председателката е първо условие да продължим напред.

После ще се сблъскаме с много други проблеми и спасяването на БСП ще бъде дълъг, труден и несигурен процес. Но така повече не може да се продължи и ден!", пише Кутев.